• Jeg har skiftet en del af den software der kører på denne server. I lang tid har den kørt med operativsystemet Debian Linux, og webserveren Apache med mod_php. Denne konfiguration gav af og til problemer med de kun 512 MB ram som denne virtuelle maskine har, og når jeg alligevel overvejede at skifte webserveren ud, så kunne jeg ligeså godt tage springet og få noget erfaring med noget ny software. Derfor kører denne server nu FreeBSD som operativsystem med Nginx som webserver og PHP køres via PHP-FPM.

    Udover at jeg skulle lære noget om FreeBSD (og især Nginx), så er skiftet gået meget godt indtil videre. Nginx har nogle begrænsninger i forhold til Apache, men den er hurtigere og bruger mindre hukommelse… eller også skal det tilskrives PHP-FPM i stedet for mod_php, der vist er lidt sulten efter hukommelse. Måske er noget af konfigurationen i Nginx lidt mere overskuelig end for Apache, men man skal være opmærksom på at stort set alt OSS software antager at det kører på Apache, og derfor skal man lige tilpasse konfigurationen når den skal køre på Nginx.

    Nå, men den software der kørte mit fotoalbum fungerede ikke ret godt sammen med Nginx, og da jeg egentlig var lidt træt af det, så har jeg besluttet også at skifte det ud 🙂 Det nye fotoalbum kører nu med Zenphoto, og findes på adressen: http://www.bytopia.dk/gallery. Alle billeder som jeg ikke ønsker at Google skal indeksere, eller billeder som viser andre personer som jeg derfor ikke må offentliggøre uden deres samtykke, er stadig beskyttet af et kodeord. Det er dog ikke samme kodeord som før, så hvis du før har haft adgang til fotoalbummet, og gerne vil have det igen, så må du lige spørge efter kodeordet. De billeder der var offentlige før, er det naturligvis også nu.

    Posted by Michael @ 12:34

Der er lukket for kommentarer.