• Serveren der kører denne blog, samt lidt andre sites og noget e-mail, har længe kørt på en VPS hos Hetzner i Tyskland. Jeg har intet ondt at sige om Hetzner. De er super billige, og serveren har kørt stabilt og med acceptabel hastighed i lang tid, og har man brug for det tilbyder de også dedikerede servere til meget billige priser. Det sagt, så har jeg i et stykke tid haft lidt performanceproblemer med maskinen dernede. I starten troede jeg at det var netværket, men nåede til sidst til konklusionen at den fysiske maskine der kørte VPS’en nok var overbelastet. Da der er mange der tilbyder VPS hosting, så ledte jeg efter en ny udbyder.

    Der er flere forskellige i USA, og jeg har tidligere brugt ARP Networks som dengang leverede en super service. Desværre er latency til USA ofte lidt i overkanten til at en SSH forbindelse bliver en fornøjelse at arbejde med, så jeg ledte efter en udbyder der geografisk var lidt tættere på. Det endte med at jeg kiggede på om der var nogle gode og billige udbydere i Danmark, og her faldt jeg bl.a. over Cloud.dk. Okay, de er ikke helt så billige som Hetzner, men det er der vist ikke meget der er. De var dog meget mere end blot en VPS udbyder, men snarere en sky hvor man kan oprette sine egne netværk og maskiner som man har lyst til, og så betaler man kun for den tid maskinen kører, samt den plads og trafik man har brug for. Det så ganske lovende ud, så jeg oprettede straks en konto. Der var ingen bindingsperiode, så man kunne jo altid bare smutte igen hvis det ikke fungerede som forventet.

    Her et par dage senere kører denne blog, noget mail og de andre websites nu på Cloud.dk, og her er mine erfaringer indtil videre. Prisen er acceptabel, ydelsen på maskinen er super og det samme er netforbindelsen. Jeg håber performance bliver ved med at være i top selvom der med tiden skulle komme flere kunder til. Den ene gang jeg havde brug for kontakt til support blev der svaret indenfor en time, og selvom problemet ikke er løst endnu, siger de at de kigger på det, og jeg har fundet en workaround indtil videre. Jeg er også imponeret over de muligheder man har i deres kontrolpanel hvor man kan oprette netværk, maskiner og firewall regler på en meget intuitiv måde (okay, måske bortset fra firewallen, men der har de et dokument der forklarer hvordan den virker). Alle maskiner får desuden tildelt både en IPv4 og IPv6 adresse som standard.

    Så mangler du et sted at hoste en VPS eller har du brug for nogle maskiner at eksperimentere med, så prøv Cloud.dk. Det koster kun noget når maskinen kører. Indvil videre har jeg kun denne ene maskine, men jeg kommer nok ret sikkert til at oprette flere i fremtiden når jeg skal have testet et eller andet. Eneste kritikpunkt jeg lige kan komme på, er deres løse omgang med begrebet 100% oppetid på deres hjemmeside. Alle der arbejder med IT drift ved at det stort set er umuligt at garantere, og studerer man deres hjemmeside lidt mere ser man at den garanti ikke nødvendigvis betyder at dine servere er tilgængelige 100% af tiden, men at du bliver kompenseret for den nedetid der er. En ringe trøst afhængigt af hvad man har kørende på maskinen.

    Kender du mig, og mangler du et sted at smide en blog eller et fotoalbum så kontakt mig bare. Der er plads til flere på denne server 🙂

    Posted by Michael @ 20:24

Der er lukket for kommentarer.