• Ja, jeg fik løbet himmelbjergsløbet for et stykke tid siden, selvom jeg ikke har skrevet om det 🙂 Nu er løbesæsonen dog på pause så jeg kan pleje den skade jeg har pådraget mig. Nå, men det var ikke det jeg ville skrive om -- jeg så bare lige at jeg ikke havde fået nævnt det.

  Dette indlæg skal i stedet for handle om hvordan man kan skifte coveret på sin HTC Desire. Det startede egentlig for et halvt års tid siden da overfladen på min trofaste HTC Desire begyndte at skalle af. Jeg ledte på eBay efter et nyt cover, og fandt et sølvfarvet et som jeg bestilte. Det fik jeg installeret for et par måneder siden, men det var noget billigt kinøjser-skrammel der knirkede og knagede når man brugte telefonen.

  Derfor besluttede jeg for et par uger siden at prøve at finde et originalt cover, og det lykkedes også ret let på eBay. Mener at det kostede ca. 200 kr. inkl. forsendelse til Danmark. Ved ikke om man nogensinde har kunnet købe den hvide HTC Desire i Danmark, men nu har jeg i hvert fald en 🙂

  De tider hvor man bare klikkede et nyt cover på sin gamle Nokia er dog forbi, så hvis du går i tanker om at gøre noget lignende, så læs lige hvad du skal igennem. Her følger en overordnet beskrivelse af hvordan man gør:

  Først skal bagcoveret af, og så ud med batteri, SD kort og SIM kortet. Her kan alle nok stadig være med. Så finder man en lille torx skruetrækker frem, fjerner et par klistermærker hvor der står “void” på, og så fjerner man fire torx skruer og to almindelige. Så kan det lille cover med vibratoren i fjernes, og herefter kan man med en flad plasticdims (der fulgte med coveret) fjerne dækslet ned til motherboardet. Fjern herefter en skrue mere, pil GPS antennen af samt tre kabler, og så er det muligt at lirke motherboardet ud. Herefter kan diverse knapper og beskyttelsesfilm fjernes, og så til sidst skærmen.

  Det var den nemme del…

  For at flytte det hele over i et nyt kabinet (hvilket nok er et bedre ord end et cover) skal digitizeren (den del der ligger over skærmen og gør den til en touch skærm) ud, og den er limet rigtig godt fast. Med lidt varme, lidt mere vold og endnu mere tålmodighed kan man dog lirke den fri. Herefter fjernes alt overskydende lim på den ved hjælp af rensebenzin eller lignende.

  Så er det egentlig bare at lave hele operationen baglæns i det nye kabinet, og her kommer forskellen på det billige kinøjser-skrammel og det originale(?) hvide cover. På kinøjserudgaven skal man have fat i noget dobbeltklæbende tape, skære det ud i 2 mm tynde strimler og selv lime digitizeren fast i den nye cover. På det hvide cover var der allerede klister i, så man skulle bare fjerne noget beskyttelsesfilm og trykke digitizeren fast. Dog skal man i begge tilfælde være meget opmærksom på at der ikke kommer støv ind mellem skærm og digitizer, ligesom fingeraftryk på skærmen eller bagsiden af digitizeren også er ret træls at opdage efter at man har limet det hele sammen 🙂

  Første gang tog det ca. 2 timer, mens det anden gang kunne klares på ca. 45 minutter, hvilket skal tilskrives lidt erfaring og især at man ikke skulle rode med dobbeltklæbende tape. Og her er resultatet:

  Hvid HTC Desire

  Der er en rigtig fin vejledning til hvordan man gør det hele trin for trin her: http://tjworld.net/blog/htc-desire-tear-down. Den var udgangspunktet for mig inden jeg gik i gang.

  iPhone, Nej tak! Gammel HTC Desire, Yes sir!

   

   

  Posted by Michael @ 21:13

2 kommentarer til Hvid HTC Desire