• I offentlighedens tjeneste bringer jeg her en opskrift på en jordbærtærte, jeg har bagt ved flere lejligheder. Opskriften er oprindeligt fundet et sted på nettet, som jeg desværre ikke husker længere, og så har jeg har tilpasset den lidt  hen ad vejen. Lad jer ikke skræmme af den lange liste nedenfor. Den er faktisk ikke svær at lave. Håber I synes om den 🙂

    Jordbærtærte

    Ingredienser

    Mørdej:

    125 g smør
    125 g hvedemel
    25 g flormelis
    1 spsk. vanillesukker

    Marcipankant:

    200 g marcipan
    40 g flormelis

    Mazarinmasse:

    50 g marcipan
    50 g sukker
    50 g smør
    2 æggeblommer

    Chokoladebund:

    50 g mørk chokolade
    5 g smør

    Cremé:

    1 æg
    3 spsk. sukker
    1 spsk. Maizena majsstivelse
    1 spsk. vanillesukker
    2½ dl mini- eller skummetmælk

    Andet:

    400 g friske jordbær
    200 g ribsgelé

    Tilberedning

    Dej:

    1. Bland hvedemel, flormelis og vanillesukker i en stor skål
    2. Smuldr smørret i skålen, og saml dejen
    3. Stil dejen et køligt sted, evt. i køleskabet

    Marcipankant:

    1. Smuldr marcipanen i en skål
    2. Hæld flormelis i og ælt det sammen til du får en lys marcipan ud af det

    Mazarinmasse:

    1. Smuldr marcipan og smør i en skål
    2. Tilsæt sukker og æggeblommer
    3. Rør det godt sammen til en klistret masse, evt. med en stavblender

    Tryk dejen ud i en tærteform så den dækker bunden jævnt. Tag marcipankanten (som ikke er en kant endnu) og rul den ud til en pølse med samme længde som tærteformens omkreds. Læg marcipanpølsen rundt i kanten og tryk den flad op ad siderne. Lav med ca. 1 cm mellemrum små hak i toppen af marcipankanten med en kniv. Hæld mazarinmassen ud i formen og fordel den nogenlunde jævnt på bunden. Stil tærtebunden ind i en 200 graders varm ovn, og bag den i ca 12-14 minutter.

    Cremé:

    1. Pisk æg, sukker, majsstivelse og vanillesukker sammen i en gryde
    2. Hæld mælken i og kog langsomt op under omrøring
    3. Tag cremén af kogepladen når den er blevet tyk og drys med sukker

    Lad tærtebunden og cremén køle af i et par timer -- gerne i køleskab.

    Chokoladebund:

    1. Smelt chokoladen over et vandbad sammen med smørret

    Fordel den smeltede chokolade jævnt over tærtebunden, og lad den køle af til chokoladen stivner. Put herefter cremén ovenpå chokoladen. Skær jordbærene i halve og dæk cremén med dem (spis de jordbær du evt. har tilovers). Smelt ribsgeléen i en gryde, og lad den køle lidt af under omrøring. Hæld den derefter over jordbærene så de så vidt muligt er helt dækkede. Lad tærten køle af.

    Velbekomme! 🙂

    Posted by Michael @ 10:29

1 kommentar til Jordbærtærte