• Jeg kan vist roligt indrømme at jeg er en trofast bruger af Logitech Squeezebox. I en to-værelses lejlighed har jeg ikke mindre end tre Squeezebox enheder. To Squeezebox Receivere -- en i køkkenet og en i stuen -- og en Squeezebox Boom i soveværelset, som også udgør vores vækkeur. I stuen står der en Squeezebox Controller, der dog sjældent bruges da kæresten og jeg hellere anvender en app kaldet Squeeze Commander til vores Android telefoner til at styre det hele, og et andet sted i lejligheden står en QNAP TS-219P, der forsyner hele installationen med musik (samt står for backup af husets computere og streamer film til vores Popcorn Hour A-110… men det var et sidespring).

    Det jeg længe har tænkt på kunne være smart, var hvis de forskellige musiktjenester på nettet understøttede Squeezebox’en. Her tænker jeg især på tjenester som TDC/Yousee Play og WiMP hvor man får adgang til en ordentlig spandful musik efter eget ønske, og så ville det jo være smart hvis man bare kunne tage sin telefon, vælge lige den musik man vil høre, og så spillede det bare. Især har jeg ønsket at Yousee lavede en Squeezebox plugin til deres Play, da vi har dem som internetudbyder. Det ser dog desværre ud til at have lange udsigter.

    For nylig ser det dog ud til at de gamle forstokkede mænd hos KODA har ændret holdning og nu åbner op for at tjenester som WiMP og Spotify kan tilbydes i Danmark, på vilkår som de rent faktisk vil være med til. Jeg havde set at WiMP havde et plugin til Squeezebox, men stor var min overraskelse da jeg i dag opdager at den er tilgængelig i Danmark uden krav om at man skal have internet hos Telenor. For at gøre det endnu bedre, så tilbyder de endda en 30 dages gratis prøveperiode på tjenesten, som ellers koster 99 kr./mdr. Det skulle klart prøves, så jeg registrerede mig, installerede plugin’et på min Squeezebox Server og så var det ellers bare at finde app’en frem, vælge WiMP og så spillede det bare… i bogstaveligste forstand 🙂 Kvaliteten er i øvrigt 256 kbps MP3.

    Nu må jeg se om vi kommer til at bruge det nok til at retfærdiggøre de 99 kr./mdr. Ikke fordi det er dyrt, men vi har jo allerede Yousee Play hvor den eneste forskel er at det ikke virker på Squeezebox’en. Uanset hvad: Godt gået WiMP!

    Posted by Michael @ 20:27

Der er lukket for kommentarer.