• De sidste par måneder har jeg for min arbejdsgiver Miracle, arbejdet på et EU projekt, der hedder ABC4Trust. I fredags kom så den officielle pressemeddelelse om projektet, og derfor kan jeg nu også godt nævne det her. Jeg har tidligere skrevet en kort beskrivelse af projektet for Miracle’s hjemmeside, og den lyder således:

  ABC4Trust er et projekt under EUs 7. rammeprogram, med det formål at udvikle kryptografiske teknikker der gør det muligt for borgere bedre at beskytte deres personlige oplysninger og identiteter. Disse såkaldte Attribute Based Credentials, vil blive afprøvet i pilotprojekter, og søgt godkendt som standarder ved bl.a. ISO.

  Attribute Based Credentials kan sammenlignes med den digitale signatur i form af X.509 certifikater vi kender i dag, men der er dog en stor forskel: Hvor X.509 certifikater bruges til unik identifikation af alle attributter certifikatet indeholder, så bruges ABC’er til autentifikation af netop de udsagn over attributterne, der er relevante i en bestemt sammenhæng. Dette tillader fx brugeren at bevise at han er over 18 år gammel, eller at han ikke står på en bestemt liste, uden at afsløre yderligere personlige data, der dels er unødvendige i sammenhængen, og dels muliggør misbrug som fx overvågning og identitetstyveri.

  Miracles opgave bliver primært at identificere og analysere de kryptografiske byggeklodser der findes, udbygge dem hvor der er behov for det, samt at stå for dele af reference implementationen.

  ABC4Trust løber over 48 måneder fra november 2010, og har et budget på 13,5 mill. Euro, hvoraf 8,85 mill. dækkes af EU. Partnerne i projektet består, udover Miracle, blandt andet af Goethe Universität Frankfurt, Alexandra Instituttet, Nokia Siemens Networks, IBM Research og Microsoft.

  Nyheden om projektet har også ramt diverse nyhedssites på nettet, og helt i stil med hvad der normalt sker på disse sites, så har folk allerede en mening om projektet og dets resultater, helt uden at have nogen anelse om hvad det er vi skal lave på projektet, og hvad resultatet skal ende med at være. Jeg elsker Internettet 🙂

  Et par steder projektet er nævnt er indtil videre (bliver måske opdateret løbende):

  CNET

  Version 2

  Posted by Michael @ 21:27

Der er lukket for kommentarer.