• Jeg har indtil videre afholdt mig fra at kommentere nyheder der handler om vores klima, men denne her er for interessant til at overse. Det ser ud til at Englands Climate Research Unit, University of East Anglia, har haft uvedkommende på besøg. I hvert fald er nogen brudt ind og har kopieret over 1000 sendt e-mails mellem klimaforskere, primært dem der i deres arbejde taler for at vi oplever en global opvarmning. En opsummering af hvad der står i nogle af disse e-mails kan læses på examiner.com, men for lige at tage overskrifterne så drejer det sig blandt andet om: Bevidst ændring af data så de passer til det resultat man gerne vil vise, tilbageholde data fra andre forskere, slette bevismateriale, bortvise skeptikere fra organisationer, og en del andre ting i samme stil. Læs selv artiklen, den er ganske interessant. Jeg ved godt at enkelte citater kan være taget ud af kontekst, men nogle af disse er nu ret svære at misforstå, kontekst eller ej. Desuden tror jeg på at konteksten er der, når man får læst samtlige lækkede e-mails.

  At skjule og justere resultater strider klart mod reglerne for empirisk videnskabelig forskning. Egentlig kommer dette vel næppe som en overraskelse. Det meste omkring global opvarmning er efterhånden blevet en religion, og kritik af den er vores dages blasfemi.

  Det bliver spændende at se hvordan denne sag udvikler sig efterhånden som man får tygget sig igennem alle de lækkede e-mails. Hvis du selv har lyst til at gå på opdagelse og danne din egen mening, så kan du hente alle de lækkede e-mails hos Wikileaks.

  Posted by Michael @ 21:30

3 kommentarer til ClimateGate

 • Michael siger:

  Interessant kommentar fra en forsker, der føler sig ført bag lyset af sine kollegaer. Der står blandt andet:

  “For years I trusted that science will prevail over the unsubstantiated skeptic view. These emails reveal a very disturbing picture of ideology overriding science. Science being bent out of shape to support a hypothesis.”

  Læs hele hans indlæg her: http://climatedepot.com/a/3993/WarmerGate-Fallout-I-am-sick-to-my-stomach-As-a-long-time-AGW-supporter-I-must-say-I-found-the-emails-very-disturbing

  Og her er en kort opsummering af sagen indtil videre: http://www.cbsnews.com/blogs/2009/11/24/taking_liberties/entry5761180.shtml

 • Hans Østergaard siger:

  Meeget interessant -- og foruroligende -- information. Hvis man bygger sin aktionsplan op omkring sådanne data, så skal det da gå galt.

 • Ursula siger:

  Jeg har fornyligt set i fjernsynet et interview med Lise Nørgaard (den meget gammel dame, som har skrevet “Matador”)

  Journalisten ikke kunne lide hendes svar på spørgsmålet om klima.
  Hun sagde, at det er hovmod at tro, at mennesker har så stor indlydelse på Jordens klima, da de allesammen kan samles sammenpresset på 1 kvadrat kilometer.