• Efter ikke at have dyrket nogen form for motion siden i tirsdags, så var det i går tid til, godt udhvilet, at deltage i et lidt specielt løb. Nemlig Xtreme Mandehørm 2009. Løbet fandt sted tre steder samtidigt, nemlig Fredensborg, Odense og Århus, og jeg skulle naturligvis deltage i Århus. Det er andet år løbet afvikles, men da jeg ikke var med sidste år, havde jeg ingen anelse om hvad der ventede mig. Det eneste jeg var klar over, var at ruten var på 12 km, hård og at der var en risiko for at man ville blive lettere beskidt undervejs.

  Vi havde stillet et hold på fire løbere denne gang, og de var, udover mig selv, Jonas, Kent og Christian. Vi stillede ligesom til sidste løb op under navnet “De sløve bananer” og havde selvfølgelig vores fantastiske orange t-shirts på.

  Starten gik fra Jydsk Væddeløbsbane, hvor jeg sammen med Jonas ankom lidt før kl. 13. Vi fik udleveret løbsnummer og fik en fin t-shirt samt en pose med diverse ting i. Mest reklamer, men der var også shampoo, en proptrækker, tyggegummi samt et M! blad og to poser chips. Vi klædte om og gik udenfor hvor vi ventede på Kent og Christian. De ankom og vi snakkede lidt med en fotograf fra Dansk Firmasport, der åbenbart var blevet tiltrukket af de orange farver. Han tog nogle billeder, og så afleverede vi bagagen og gik mod startområdet.

  Aarhus Tigers Cheerleaders varmede op og en lille smule forsinket gik starten. Stille og roligt forlod vi væddeløbsbanen, men det var nok også det sidste stille og rolige der skete på de næste 12 km. Kort tid efter gik det henover det bløde underlag i skoven, ned (og op) ad skrænter, gennem lidt mudder og så ned på stranden. Her skulle vi ned og kravle under forhindringer, og til sidst ud at løbe i vandet, før vi fik lov at løbe op ad en masse trapper, for kort tid efter at løbe ned på stranden igen, og op igen. Jo, de havde ikke sparet på bakkerne på turen.

  Det meste af turen herefter foregik rundt inde i skoven (og det var ikke kun på skovstierne), ned af skrænter, over vægge og andre ting der var stillet op og gennem bildæk. Der var stort set ingen muligheder for at slappe af, for når det gik ned var det ofte så stejlt at man skulle holde godt igen for ikke at styrte, og når det gik opad, så var det bare rigtig hårdt. Desværre kunne man ikke altid løbe sit eget tempo, da der var kø ved enkelte forhindringer, eller man havnede bag langsommere løbere på en smal sti, uden mulighed for overhaling.

  Da der var nok ca. 2 kilometer til mål fulgte jeg et par løbere, der åbenbart valgte at løbe forkert, så jeg fik lige en lille omvej. Da omvejen var slut mødte jeg Jonas igen, som jeg ellers ikke havde set så meget til siden stranden. Nu kunne De sløve bananer gøre fælles front på vej mod mål.

  Da vi krydsede Oddervej kunne vi høre væddeløbsbanen i det fjerne, så nu var vi tæt på mål. Det betød dog også at de værste forhindringer stadig ventede os. Først skulle man over nogle bildæk, og så kravle ned i en stor container. Det gik let nok, men hvordan kom man op igen? Jeg fik en hjælpende hånd af Jonas, der igen blev hjulpet af en anden mens jeg ventede på den anden side. Vi blev enige om at bananerne skulle samlet i mål.

  Næste forhindring var nok turens værste. En tankvogn sprøjtede vand ned i et hul fyldt med halm fra staldene. En nok ca. 150 cm dyb grav med halm, rester fra staldene og iskoldt vand som man skulle igennem. Nå, men på dette tidspunkt tænkte jeg ikke ret meget over det. Ned i møget hurtigt igennem og så videre mod mål. Herefter skulle 6 store halmballer forceres, og så var der kun 200 meter til mål. Jeg stoppede kortvarigt for at få den anden sløve banan med, og så tog vi den hånd i hånd over målstregen. Puha, sikke et løb.

  Ca. 10 minutter senere kunne vi skimte endnu en orange trøje på vej ned i containeren. Jeg løb hen for at give moralsk støtte til Christian mens han kæmpede sig de sidste få hundrede meter i mål. Kort derefter løb jeg hen for at give samme støtte til Kent, og så var alle de sløve bananer i mål.

  Tiderne er egentlig ret ligegyldige, da der har været kø, ventetider og en rute der på ingen måde minder om normale 12 km løb, men min tid blev nu engang 1:09:51, hvilket jeg er meget tilfreds med. Alle holdtiderne kan ses på nettet. Hvis du vil finde vores hold, så bare søg efter “De sløve bananer”.

  Nu var min første prioritet at få et bad, og få noget tøj på der lugtede lidt mindre af hest. Der var arrangeret bad i nogle af staldene, men der hvor jeg kom hen var køen helt utroligt lang. Da jeg så hørte at der ikke engang var varmt vand, så fik jeg og ca. 15 andre en idé. Vi kunne da bare vaske os i den haveslange der var udenfor stalden, og som sagt så gjort. 15 nøgne mænd der stod udenfor i oktober måned og vaskede sig under en haveslange. Vi havde nok været en ømt syn, og det tiltrak da også nysgerrige blikke fra de intetanende forbipasserende 🙂 En af de kvindelige kamerafolk der var til stede dukkede også op, men der var jeg næsten allerede færdig.

  Nu skulle jeg ind og have varmen, og det får man jo som bekendt bedst med nogle kolde fadøl. Senere på aftenen var der mad (chilli con carne), flere øl og så var der fodbold på storskærm. Da Danmark havde sendt Sverige hjem med et nederlag, så var det på tide at tage hjem. Jeg tror godt jeg tør sige at det er noget af det hårdeste jeg har været med til.

  Der er et kort indslag fra TV2 Østjylland om løbet. Der kommer også nogle fotoalbums fra løbet på den officielle hjemmeside. Se under resultater.

  Posted by Michael @ 16:11

7 kommentarer til Xtreme Mandehørm 2009

 • Michael siger:

  Hej Michael. Det var ikke København men Fredensborg det foregik i på Sjælland. Håber du havde en god tur:-)

 • Hans Østergaard siger:

  Det er dog utroligt, hvad du udsætter dig selv for 🙂
  Men det har åbenbart alligevel været sjovt!

 • Ursula siger:

  Har både læst og set filmen. Du milde!!! Var det et løb for masokister?!
  Der er utroligt, at alle overlevede:)
  Tillykke med gennemførelse:))) Blev du ikke syg bagefter?

 • Michael siger:

  Nej, det var et løb for mænd, der gerne ville have lov at lege, prøve grænser af og svine sig til blandt ligesindede, uden at nogen så skævt til dem 🙂

  Nej, hvorfor skulle jeg dog blive syg af at dyrke lidt motion 😉 http://www.bytopia.dk/blog/2008/04/19/forkoelelse/

 • Hejsa Mic -- tak for en sjov dag og et fantastisk hårdt arrangement!

  Vi er sgu kommet med på denne lille video fra Ultimate.

  http://results1.ultimate.dk/events/2009/run/mandehorm/video/front/index.php?pid=2296

  Vi kommer ind i billedet omkring 60-70% henne.. Bemærk mig der lige stopper op og tager putter mine handsker ned i bukserne for de ikke skulle blive MøgBelortet 🙂

 • Et godt lille holdfoto -- billede 2 her:
  http://www.dfif.dk/gallerier/XtremeMandehorm-aarhus/

 • […] begivenheder har Michael allerede skrevet om, så blot en henvisning til indlæggene på hans blog her og […]