• Efter Skotland fik jeg lige et par dage i Danmark før turen så endelig gik med kæresten til Berlin. Jeg vil ikke skrive detaljeret om hvad der skete dag for dag, da det nok ikke er så spændende at læse om. Jeg kan dog roligt sige at vi fik set Berlin, at det er en spændende by, at vejret var perfekt og at mine nye billige sko ikke er egnet til at trave så meget rundt.

  Vi boede på et fint hotel ikke langt fra Alexanderplatz, og ca. 20 meter fra en U-Bahn station, så det var ikke noget problem at komme rundt i byen. Vi oplevede til min store fornøjelse at den årlige ølfestival i Berlin fandt sted mens vi var der, så Karl-Marx-Allee var proppet med ølboder, madboder og musik hele weekenden. Den klart underligste oplevelse på den ølfestival var at smage kirsebærøl. Hvis du ikke har prøvet det… så er du egentlig ikke gået glip af ret meget 🙂

  Udover at se på selve byen og smagt på øl, så fik vi også besøgt nogle historiske steder, og set et par museer. Vi så museet ved Checkpoint Charlie, hvor der stod meget om hvordan det var at leve i Østberlin, om mange af de personer der flygtede, hvordan, og hvem der hjalp dem. Vi så det tidligere Stasi hovedkvarter der i dag er indrettet som et lille museum, hvor kontorerne står præcist som de blev efterladt dengang Stasi blev nedlagt. Kantinen er endda den samme, så vi har sikkert siddet i samme stol som Erich Mielke. Det var dog ikke den store turistattraktion og det var faktisk ikke så let at finde stedet, men spændende var det. Vi så DDR museet som fortalte historien om hvordan hvordan samfundet fungerede i Østtyskland på forskellige områder som uddannelse, musik, tøj, etc. Vi så også Gedenkstätte Berlin-Hohenschönhausen som var Stasi fængslet, der i dag er åbnet for rundvisninger. Den sidste dag så vi området for det tidligere SS hovedkvarter, men der var nu kun en udendørs udstilling med billeder, da selve museet først står færdigt i 2010.

  Nedenfor er et par billeder fra turen. Resten kan du finde i fotoalbummet.

  Berlin-Hohenschönhausen Memorial

  Posted by Michael @ 20:23

2 kommentarer til Berlin

 • Kathrine siger:

  Hej Michael!
  Min klasse og jeg skal til Berlin i uge 11. Vi skal lave små fremlæggelser og vil gerne fortælle om DDR. Anbefaler du at vi ser Stasi Museet, DDR museet eller Gedenkstätte Berlin-Hohenschönhausen?
  Håber vi får et svar 🙂

 • Michael siger:

  Hej Kathrine,

  Jeg har sendt dig en mail. Skriv endelig tilbage hvis du ikke modtager den. Du kan finde min adresse under “Kontakt” øverst på siden.