• Sidste uge samt i weekenden stod den på rock og øl! Mere præcist var jeg med tre venner til Rock am Ring på Nürburgring i Tyskland.

  Turen startede onsdag omkring midnat, og efter ca. 7-8 timer i en tæt pakket bil, så var vi fremme. Det var dog ikke helt let at finde et sted til vores lejr, da vi kom ca. en dag efter de åbnede, og de gode pladser allerede var taget. Vi endte dog med at finde en plads på en skråning små to kilometers gang fra festivalområdet, men måtte i løbet af ugen erfare, at en skråning ikke er verdens bedste sted at slå sit telt op, for da slet ikke at tale om at sove i det. Tilgengæld var udsigten flot, da vi jo var oppe i bjergene.

  Vejret var overskyet, lidt køligt, men tørt. Vi brugte derfor dagen på at drikke den øl vi på vejen derop havde købt i en nærliggende by. Vi havde egentlig regnet med at vi havde købt øl nok til hele festivallen, men hvem prøvede vi egentlig at narre? Naturligvis løb vi næsten tør hen imod aftenen. Fredag var vejret det samme, og da det først var om aftenen vi skulle til koncert, så blev denne dag også brugt på at hygge i vores lejr, samt studere området lidt nærmere. Hvis man er vant til at være på fx Roskilde Festival, så er Rock am Ring en anderledes oplevelse. Folk er generelt mere “voksne” og opfører sig ikke som lallende teenagere på stoffer, men tilgengæld er det tilladt at slæbe alt hvad hjertet begærer med ind på campingområdet. Der var derfor generatorer der stod og brummede mange steder til at drive folks køleskabe, samt kæmpe musikanlæg. En trend jeg dog aldrig forstod var den med at stille kæmpe højtalere op uden for ens lejr, og så pege dem væk fra lejren. Hvorfor var det mere interessant at genere andre med ens høje musik, fremfor selv at høre den i lejren?  I nærheden af vores lejr var der dog kun et sted hvor de spillede højt, og det var alligevel et stykke væk. Vi var mest irriteret over en ærgerlig person i lejren overfor, der havde taget en trompet med, som han oven i købet knapt nok kunne trutte ordentligt i.

  Fredag aften placerede vi os foran Alternastage for at høre Killswitch Engage, Marilyn Manson og Korn. Jeg er sikker på at alle koncerter var gode, men det var lyden desværre ikke. Af og til var den, men for det meste forsvandt både guitar og vokal. Det var mildest talt møgirriterende, og vi endte da også med at smutte ca. halvvejs inde i Korn koncerten.

  Lørdag regnede det, så det var en god måde at starte min fødselsdag på. Efter at have købt fire muffins (de havde ikke lagkage) så blev lejren pyntet op med flag og balloner. Heldigvis var regnen stort set stoppet, da vi hen på eftermiddagen tog ind på festivalpladsen i en proppet shuttle bus. Her stod den på koncerter med Flogging Molly, Volbeat, Machine Head, Prodigy og Slipknot. Desværre var lyden på Centerstage heller ikke ret godt, og led af nogen af de samme problemer som dagen før på Alternastate. Det var dog alligevel en smule bedre, og det var trods alt nogle gode koncerter. Især Slipknot bør nævnes som et af aftenens absolutte højdepunkter.

  Dagen efter småregnede det igen, men vi havde en masse øl og tørvejr i lejren, så det generede os ikke. Efter et par dåser øl (5 liters dåser vel at mærke) brød solen endelig igennem og så smuttede vi op til festivallens, for vores vedkommende, sidste koncert. Nemlig Guano Apes, som jeg havde set rigtig meget frem til. Jeg var stor fan inden de gik i opløsning for nogle år siden, og havde derfor opgivet at komme til at høre dem live. Så da jeg endelig så at de fandt sammen igen for en tour denne sommer, så var jeg helt klar på at høre dem! Desværre tog lyden på Centerstage en stor del af den fornøjelse. Den var mildest talt elendig, og flere gange var jeg ikke engang i stand til at høre hvilket nummer de spillede, på trods af at jeg stort set kan synge med på alle deres sange. Det var simpelthen for ringe Rock am Ring. Det kan gøres bedre!

  Senere samme aften valgte vi at pakke sammen og køre hjemad, da der ikke var flere koncerter vi ville høre. Det har været en god festival, og vi har hygget os, men lydkvaliteten og afstanden til festivalområdet gør nok at vi næste år vælger en anden festival. Det kunne fx blive Rock im Park, som var en rigtig god oplevelse sidste år.

  Jeg har vedlagt et par billeder nedenfor, men hvis du vil se alle de billeder der blev taget, så må du en tur forbi mit fotoalbum.

  Posted by Michael @ 13:01

1 kommentar til Rock am Ring 2009