• Sad lige så stille og stenede ved computeren i søndags. Klokken var ved at nærme sig midnat, og jeg var ved at overveje at gå i seng, da min computer lige pludselig slukkede helt af sig selv. Det blev starten på det der nu er kendt som Det Store Harddisk Crash anno 2007.

    Jeg prøvede at tænde computeren igen, men der skete ikke rigtigt noget. Jeg tog stikket ud af strømforsyningen, ventede lidt, prøvede igen… stadig intet resultat. Efter lidt roden rundt fandt jeg ud af at hvis jeg tog et bestemt stik ud af motherboardet, så kunne jeg godt tænde for computeren igen. Dog kom jeg ikke ret langt… uden det stik i motherboardet var der ikke engang billede på skærmen. Øv, det virkede som om at motherboardet var røget, men jeg ville da lige prøve med en ny strømforsyning… godt man altid har et par stykker liggende 🙂 Til min store overraskelse tændte computeren, og der var også ligefrem billede på skærmen. Jeg kunne lige præcist nå at ånde lettet op en enkelt gang, indtil jeg fik beskeden No disks found: RAID array not defined. Hvad skulle det nu til for… jeg stak øret ned til harddiskene og der var foruroligende stille. Jeg kan egentlig godt lide at de ikke larmer ret meget, men der skal altså være en smule lyd fra dem der indikerer at de er i live.

    Nå, der var jo tilsyneladende et eller andet galt med harddiskene, og så var det jo heldigt at de var pakket godt ind i en kasse, så man skulle dræne hele systemet for kølevæske samt fjerne en halv million skruer, slanger og kabler for at komme til dem. Til sidst lykkedes det dog, men der var ingen synlige skader på dem… indtil jeg skruede printet af den ene, og blev ramt af en meget træls lugt… lugten af brændt elektronik! Det var en lille chip ved navn SMOOTH L6284 som det var gået ud over, og den så ikke ret frisk ud sådan som hele den ene side var brændt af.

    Nå, men jeg skulle da heller ikke bruge mine data til noget. Godt man man stort set aldrig tager backup… hov, vent.

    Posted by Michael @ 01:23

Der er lukket for kommentarer.