• Jeg har i forsøget på at vandkøle min nye PC valgt at gå frem efter strategien learning by failing og det går strålende. Jeg lærer en masse, se bare her hvad jeg har lært blot i dag:

    Spørgsmål 1: Hvad sker der hvis man pumper en masse kølervæske ind i et system, men før man får pumpet nok kølervæske ind til at fjerne alt luft i systemet og skabe et kredsløb, slukker man for pumpen? Korrekt, så flyder en masse af kølervæsken tilbage til pumpen. Tillægsspørgsmål: Hvad sker der i dette tilfælde hvis man ikke har lukket for beholderen, der sidder forbundet med pumpen? Jep, kølervæske udover hele bunden af kabinettet samt gulvet, bukser og andet der kommer i vejen.

    Spørgsmål 2: Hvad sker der hvis man forbinder to koblinger ved at skrue to metaldele sammen uden at der sidder en gummiring mellem dem? Jep, de holder ikke tæt. Jamen hvad nu hvis han-delen er kegleformet så den presses godt fast inde i hunstikket når man strammer dem? Samme som før! Jamen hvad nu hvis ham der solgte dem, sagde at med den type gevind så behøvede man ikke gummiringe? Så har han åbenbart aldrig prøvet det selv. Så det endelige svar er: Kølervæske udover hele gulvet.

    Spørgsmål 3: Hvad sker der hvis man nøje har fundet ud af at en liter kølervæske lige præcist er nok til at fylde systemet, men man i forsøget på at fylde det, har spildt en masse kølervæske fx ved at hælde det udover gulvet, sit kabinet og sine bukser? Jep, så har man pludselig ikke kølervæske nok. Og hvad sker der så når man prøver at fylde systemet, opdager at man ikke har kølervæske nok og derefter slukker pumpen og giver op? Gå til spørgsmål et for svaret!

    Posted by Michael @ 22:19

Der er lukket for kommentarer.