• Jeg har længe gerne villet ud og tage billeder i skoven efter at der var faldet sne, men det kræver jo blandt andet: 1) at der er sne (doh), 2) at det er weekend så man har mulighed for at tage derud mens det stadig er lyst. I dag var begge dele så opfyldt, så jeg havde overtalt Jonas til at tage med. Hvad jeg dog ikke lige havde planlagt, var at der skulle være -6 grader udenfor.

    Vi tog ud til Skovmøllen, da vi her regnede med at kunne finde noget nogenlunde uberørt sne, da det er knapt så flot at tage billeder af sne som er blevet brunt og sjappet. Turen gik fint, og jeg lærte en masse ting. Blandt andet har jeg lært følgende om at tage billeder på en kold og klar vinterdag i skoven:

    1. Et lille spinkelt kamerastativ kan ikke bære vægten af et Canon 70-200mm F2.8 IS objektiv.
    2. Man kan ikke betjene et kamera med tykke vinterhandsker.
    3. Man fryser helt vildt i fingrene hvis man kun har tynde sommerhandsker på.
    4. Et polfilter er perfekt til at fjerne lys der reflekteres fra sneen, og giver mærkbart bedre billeder.
    5. Modlysblænde, modlysblænde, modlysblænde… Ja, nu har jeg vist fattet det. Jeg skal have en modlysblænde til mit objektiv. Halvdelen af billederne blev ødelagt af lens flares fra solen, der står meget lavt på himlen på denne årstid.

    Og så kan jeg vist tilføje på Jonas’ vegne at man skal huske tykke sokker, og gerne mere end et par 🙂

    Her er et par af billederne, mens resten kan findes i fotoalbummet. Jeg er nogenlunde tilfreds, men der er stadig en del at lære. Et af problemerne er at man bliver utålmodig når man står og fryser i fingrene, og har noget lettere ved at sige “nå, det er vist godt nok” end ellers. Et andet stort problem opstår når man kommer hjem og skal fremkalde billederne. Har man 5 stk. vil man gerne bruge tid på at pusle om dem i Photoshop, etc. men når man har 100 så japper man det igennem til sidst, hvilket egentlig er en skam, da resultatet selvfølgelig bliver derefter.

    Posted by Michael @ 22:35

3 kommentarer til Sne, kulde og billeder

  • Ursula siger:

    Nej hvor er de billeder smukke!

  • Adriana siger:

    Hi Michael,
    that pic with the tree (hdr08) is really good! Sits great on my desktop:-)

    Adi

  • Hans Østergaard siger:

    Jeg bliver jo helt nostalgisk! For mange år siden besøgte vi også Skovmøllen i hård frost, og da hang der istapper ned fra selve skovlhjulet. Forøvrigt var Jonas også med på turen dengang -- jeg gætter på slutningen af 80`erne eller begyndelsen af 90`erne.